Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rimpelbehandelingen met botox in
Bergen op Zoom

Rimpelbehandelingen met botox in Bergen op Zoom​

Wat is een rimpelbehandeling met botox?

Rimpel behandeling met botox:  Botulinetoxine is een veilig geneesmiddel dat gebruikt wordt om spiertjes minder krachtig te laten werken. Het is zeer geschikt om ongewenste fronsrimpels en kraaienpootjes te bestrijden. Deze rimpels ontstaan immers door het vaak onwillekeurig, aanspannen van de spiertjes onder de huid.

Onze arts analyseert elke patiënt individueel om het gewenste resultaat te bereiken, met persoonlijk advies tijdens de intake. Vertrouw erop dat u na de behandeling met een tevreden gevoel in de spiegel kijkt.

Hoe wordt het toegepast?

Allereerst worden rimpels goed bekeken en gemarkeerd. Vervolgens zal de behandelaar de botulinetoxine (BTx) voorzichtig onder de huid injecteren om de rimpels zachter te maken. Je hebt geen verdoving nodig. Het zijn kleine prikjes doormiddel van een extreem dunne (en speciale) naald.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling van fronsrimpels of kraaienpootjes duurt maximaal 15 minuten. Als je ook last hebt van voorhoofdsrimpels, kan de behandelaar deze ook met botulinetoxine behandelen zodat de voorhoofdslijnen zachter worden. Je kunt de behandelingen ook tegelijk doen. Vraag gerust om advies aan onze arts.

Zones rimpelbehandeling met botox

In het Botox schema hieronder, vind je de gebieden die wij met botox kunnen behandelen.

Voorhoofds­lijnen

Frons­lijnen

Wenkbrauwlift

Kraaien­pootjes

Gummysmile

kincorrectie

Bunny lines

Afhangende mondhoeken

De voordelen van rimpelbehandelingen

De gezichtsspieren zijn verbonden met de huid. Wanneer deze spieren samentrekken, veroorzaken ze ook rimpels in de huid. Langdurige samentrekkingen leiden tot het ontstaan van rimpels na verloop van tijd. Zelfs in rust zijn de gezichtsspieren enigszins gespannen. Met het ouder worden kunnen sommige spieren sterker worden, waardoor zelfs in rust rimpels zichtbaar blijven.

De voordelen:

Gun uzelf een effectieve behandeling door een betrouwbare huidexpert, uw huid is tenslotte uw meest kostbare sierraad.

Is een botuline rimpelbehandeling voor mij geschikt?

Niet in alle gevallen is een rimpelbehandeling voor u de juiste behandeling. Dr. Habib zal hier u uiteraard over informeren tijdens het consult. Meestal is een rimpelbehandeling voor u de juiste keuze wanneer:

De werkwijze van Dr. Habib

Hoe zorgen wij ervoor dat u niet verandert, maar juist uw frisse blik terugkrijgt?

De focus van de doelgerichte behandelingen bij Dr. Habib ligt op het benadrukken van uw eigen unieke uitstraling. Wij begeleiden u in het proces van huidverstrakking en -verbetering.

Een duidelijk beeld over uw wensen en de mogelijke resultaten zijn daarbij erg belangrijk.

Vandaar dat een intakegesprek noodzakelijk is.  Tijdens dit gesprek wordt er een behandelplan opgesteld zodat het duidelijk is welke stappen wij graag met u nemen en welk resultaat u tegemoet mag zien.

Zo weet u altijd precies wat er gaat gebeuren en wat u kunt verwachten.

Veelgestelde vragen over rimpelbehandelingen

Botulinetoxine is een medicijn dat gebruikt wordt om spieren minder krachtig te laten werken. In de neurologie wordt het middel bijvoorbeeld al vele jaren succesvol gebruikt om spastische spieren te laten verslappen. Het is zeer geschikt om ongewenste fronsrimpels en kraaienpootjes te bestrijden. Deze rimpels ontstaan immers door het ,vaak onwillekeurig, aanspannen van de spiertjes onder de huid.

Wanneer de rimpel zich diep in de huid heeft gevormd en er volume verlies is ontstaan, kan het nodig zijn deze op te vullen met hyaluronzuur.  

Dr. Habib kijkt bij elke client wat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen en zal tijdens de intake u hierover adviseren. Zo weet u zeker dat u achteraf weer met een tevreden gevoel in de spiegel kijkt.

Botox wordt met een zeer dun naaldje in de te behandelen spiertjes gespoten. De behandeling wordt poliklinisch uitgevoerd: u kunt direct na de behandeling weer naar huis.

Een behandeling met botulinetoxine is geschikt voor oppervlakkige rimpels en fijne lijntjes. Bij deze behandeling wordt het signaal van de zenuwen in de huid naar de spieren geblokkeerd. De spieren ontspannen daardoor, waardoor oppervlakkige rimpels als het ware gladgestreken worden.

Wanneer de rimpel zich diep in de huid heeft gevormd en er volume verlies is ontstaan, kan het nodig zijn deze op te vullen met hyaluronzuur.  

Dr. Habib kijkt bij elke client wat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen en zal tijdens de intake u hierover adviseren. Zo weet u zeker dat u achteraf weer met een tevreden gevoel in de spiegel kijkt.

Nadat botuline toxine is geïnjecteerd, duurt het doorgaans 1-2 weken voordat het optimale resultaat zichtbaar wordt.
De duur van het resultaat varieert per patiënt, maar over het algemeen blijft het gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar. Wanneer de behandeling vaker wordt uitgevoerd wordt deze periode verlengd. Het is dan ook aan te bevelen met regelmaat de behandeling te herhalen.

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een speldenprikje. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Dit varieert afhankelijk van het behandelde gebied, maar over het algemeen duurt de behandeling slechts enkele minuten.
Nee. Bij de door ons toegepaste techniek is er nog wel expressie mogelijk: lachen, verbaasd en boos kijken kunt u dus nog steeds. Door onze behandeling worden slechts de onnodig diepe, storende rimpels aangepakt.
Als de Botox na 3-6 maanden is uitgewerkt kan het steeds opnieuw worden toegepast. Meestal houdt het effect na elke volgende behandeling langer aan.

Behandelingen die in onze kliniek worden uitgevoerd zijn buitengewoon veilig. Bijwerkingen komen dan ook vrijwel nooit voor. De kleine injecties zorgen natuurlijk voor een kortdurende pijn door de prik. Soms wordt bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Na de injectie is er een klein bultje zichtbaar (vergelijkbaar met een kleine muggenbult). Deze bult trekt snel weer weg. In zeer zeldzame gevallen kan het zijn dat er een tijdelijk drukkend gevoel op het ooglid of de wenkbrauw ontstaat waardoor deze tijdelijk wat gaan hangen. Eventuele complicaties zijn dus van tijdelijke aard, maar voorkomen is beter dan genezen. Bij een deskundige arts komen bijwerkingen of complicaties bij deze behandeling nagenoeg niet voor.

Het resultaat na een rimpelbehandeling middels botulinetoxine is pas binnen 1-2 weken zichtbaar. Na de behandeling kun je gewoon je dagelijkse activiteiten hervatten. Het behandelde gebied mag je bewegen. Wij adviseren om de eerste 4 uren na de behandeling niet te sporten. Binnen 2 weken na de behandeling adviseren we geen sauna bezoek. U kunt een botulinetoxine behandeling ook ondergaan voor een zonvakantie. Belangrijk hierbij is om uw huid goed te beschermen met zonnebrandcrème.

Afhankelijk van het te behandelen gebied en aantal zones, wordt een prijs met u afgesproken. U wordt altijd altijd vooraf geïnformeerd. Check onze prijslijst voor meer informatie.

Wilt u ook de stap zetten om in uw huid te investeren en (letterlijk) lekkerder in uw vel te komen zitten? Zorg altijd voor een goede arts. Bij Dr. Habib bent u in goede handen. Met jarenlange ervaring en zijn holistische werkwijze bereikt hij natuurlijke resultaten. Maak nu uw afspraak om uw wensen te bespreken. 

Dr Habib