Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

"Voor mij als dermatoloog is de huid een kostbaar orgaan, voor de patiënt een dierbaar sieraad."

Over dr Habib, cosmetisch dermatoloog in Bergen op Zoom

kernwaarden

“Mijn kernwaarden als BIG-geregistreerd dermatoloog vormen een drieluik: iedere patiënt de allerbeste zorg aanbieden, gekoppeld aan veiligheid en wetenschappelijke onderbouwing. En niet te vergeten een snufje eigenheid en creativiteit. Bij mij staat professionele zorg op maat centraal, op zowel medisch als cosmetisch vlak.  Ik wil mij volledig focussen op het leveren goede behandelingen en persoonlijke aandacht voor mijn patiënt.”

Meelad Habib voltooide zijn specialisatie tot algemeen dermatoloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarna heeft hij zijn opleiding tot cosmetisch dermatoloog gevolgd aan het Erasmus Medisch Centrum, onder begeleiding van dr. Peter Velthuis (oprichter van Velthuis kliniek), die tevens zijn medisch adviseur is.

Natuurlijke resultaten

Ervaren arts met internationale ervaring

holistische benadering

ervaren cosmetisch dermatoloog

opleiding

Dr Habib studeerde in 2015 af als arts aan het Erasmus Medisch Centrum. Parallel aan zijn studie geneeskunde promoveerde hij in 2014 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 2015 behaalde dr. Habib ook een tweede mastergraad binnen Health Sciences, specialisatie in klinische epidemiologie (Netherlands Institute of Health Sciences/Erasmus Universiteit Rotterdam).

Theoretische en praktische ervaring deed hij zowel nationaal als internationaal op: in Zuid-Afrika, Engeland (Cambridge Universiteit) en de Verenigde Staten (Harvard Universiteit).

In 2015 en 2019 verdiepte hij zijn klinische expertise op de afdeling dermatologie van het Brigham and Women’s hospital, één van de aan Harvard geaffilieerde ziekenhuizen in Boston.    

Dr Habib
Dr. Meelad
Habib

Internationaal onderscheiden

Na september 2020 heeft hij c.a. een jaar gewerkt binnen de Velthuis kliniek Rotterdam en veel ervaring opgedaan in injectable (filler) behandelingen. Hierna heeft hij de overstap gemaakt naar zijn baan binnen het ziekenhuis.

In 2020 ontving dr. Habib de Jonge Dermatoloog Award tijdens het Wereld IMCAS congres in Parijs, een prijs uitgereikt op het vlak van cosmetische dermatologie. Jaarlijks bezoekt hij vele nascholingen op het vlak van zowel medische als cosmetische dermatologie.

Momenteel is hij met veel plezier ook werkzaam als algemeen dermatoloog binnen het ziekenhuis in Bergen op zoom en dermaTeam Middelburg. Voor dr Habib zijn de medische en cosmetische werkzaamheden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als huidexpert heeft hij zowel kennis van de zieke- als de gezonde huid.

Dr Habib beoefent hij de cosmetische dermatologie in volle breedte uit. In het bijzonder ligt zijn focus op het aangezicht en injectables: op de (echografische) filler behandelingen van het aangezicht, de liquid facelifts en (rimpel)behandelingen middels botox.

IMCAS World Congress

"Ik zie het als een uitdaging om samen met mijn patiënt tot een succesvol behandelplan te komen. Vanwege mijn medische achtergrond werk ik alleen met oplosbare en veilige producten. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor mijn patiënten.

Naast mijn passie voor de esthetiek kijk ik vanuit mijn professie als medisch specialist ook altijd naar de kwaliteit van de huid. Voor mij als dermatoloog is de huid een kostbaar orgaan, voor de patiënt een dierbaar sieraad."